Ondersteuning van

Microsoft e-mailaccounts

met Windows Live

by | 09, 06 2016 | 0 comments

Gebruikers van Windows Live Mail krijgen de melding dat op 30 juni 2016 de ondersteuning van Windows Live Mail voor MSN, Outlook, Hotmail en Live accounts beëindigd zal worden. Bent u een gebruiker van de Windows Live Mail software? Dan is het tijd om een ander e-mailprogramma te gebruiken. Hieronder de opties:

Geen software gebruiken

U kunt ervoor kiezen om geen e-mailprogramma op de PC meer te gebruiken om e-mail te lezen van uw Microsoft account. Door naar www.outlook.com te gaan en in te loggen met uw e-mailadres en wachtwoord kunt u gewoon uw e-mail bekijken. Gebruikte u meerdere e-mail adressen? Dan kunt u deze ook weergeven door middel van deze als een POP3 account toe te voegen. Wilt u om welke reden dan ook niet uw verschillende accounts gelinkt hebben, of heeft u behoefte aan een applicatie die meer functionaliteiten biedt of waarbij u uw e-mail offline ook kunt bekijken dan is deze optie niet geschikt als alternatief.

Windows Mail in Windows 10

Heeft u uw computer onlangs geüpgraded naar Windows 10? Gebruik dan Windows Mail binnen Windows 10. Daar kunt u gewoon gebruik maken van verschillende e-mailproviders waaronder Hotmail adressen. Wanneer u niet veel functionaliteiten nodig heeft is Windows Mail in Windows 10 een goede vervanger. Wanneer u Windows 10 om welke reden dan ook niet wil dan kunt u altijd nog de onderstaande alternatieven proberen.

Office 2016

Office 2016 bevat de Outlook desktop applicatie. Dit is de veelgebruikte applicatie in het bedrijfsleven waarmee e-mails leest en verstuurt. Er zijn 2 methoden om Office 2016 te kunnen gebruiken: met een eenmalige licentie voor Office 2016, of een abonnement op Office 365. Naast Outlook profiteert u uiteraard ook van Word en Excel. Dit pakket is sterk aan te raden wanneer u uw computer gebruik voor zakelijke doeleinden, maar ook voor functies waarbij u veel brieven of verslagen typt. Het grote voordeel van Outlook is dat de IMAP, POP en in het bijzonder de Exchange en ActiveSync protocollen goed worden ondersteund. Exchange komt van Microsoft. Om gebruik te maken van uw Hotmail account gebruikt Microsoft het ActiveSync protocol. Dit is ondersteund in Outlook 2016 waardoor u de meeste flexibiliteit heeft bij het gebruik van uw Hotmail account in combinatie met Outlook.

Bij de ICT afdeling kunt u terecht voor het instellen van uw Office 365 omgeving. Wij nemen alle wensen met u door en stellen het helemaal in. Of het nu om 2 of 2.000 gebruikers gaat.

Gratis alternatief op Outlook

Naast Outlook zijn er een hoop alternatieven. Thunderbird van de ontwikkelaars van Mozilla, bekend van de browser FireFox, is een veelgebruikt alternatief voor Outlook van Microsoft. Hiermee kunt u ook zorgeloos uw e-mails lezen en opstellen. Het nadeel is dat dit niet officieel wordt ondersteund door Microsoft. Hierdoor is het mogelijk dat Thunderbird niet meer uw mail ophaalt na een wijziging van Microsoft ten behoeve van het ActiveSync protocol.

Geschreven door:

Prewien Gangadin