KPN ÉÉN (Polycom)

toestellen op

ander VoIP netwerk

by | 12, 08 2016 | 0 comments

Een van onze klanten maakte gebruik van KPN ÉÉN i.c.m. Polycom toestellen. KPN ÉÉN voldeed niet aan de verwachtingen en er is ons gevraagd om een beter alternatief te vinden tegen een scherpe prijs. Omdat de klant al VoIP toestellen had zou het zonde zijn om de Yealink toestellen aan te schaffen die wij aanbevelen. De toestellen waren immers nog maar net 12 maanden oud. Omdat deze Polycom toestellen gewone VoIP toestellen zijn kunnen deze in principe op elk netwerk worden gebruikt. De gebruikte toestellen bij deze klant zijn allemaal Polycom SoundPoint IP 450 toestellen.

Polycom telefoon resetten

Om deze toestellen te kunnen gebruiken op andere netwerken dient de configuratie aangepast te worden. De configuratie kan alleen veranderd worden wanneer u beschikt over het administrator wachtwoord. Dit wachtwoord is standaard 456, maar wordt door de provisioning server gewijzigd waardoor lokaal geen aanpassingen gedaan kunnen worden. Door deze stappen te volgen wordt het wachtwoord gereset:

  1. Noteer het MAC adres van het toestel, te vinden aan de onderkant van het toestel of ga op het toestel naar ‘menu > 2 > 2 > 2’.
  2. Haal de stroom van het toestel en voorzie het toestel vervolgens weer van stroom.
  3. Druk tijdens het opstarten op cancel en vervolgens 1, 3, 5, 7 tegelijk ingedrukt houden.
  4. Voer het eerder genoteerde MAC adres in (niet hoofdlettergevoelig).
  5. Toestel wordt nu gereset.
  6. Noteer het IP adres. Deze kunt u vinden bij: ‘menu > 2 > 2 > 1’.
  7. Open een browservenster op de computer en navigeer met het IP adres naar het webconfiguratie scherm. Log in met admin en wachtwoord 456
  8. Kies voor Simple setup om de SIP server in te vullen.

Wanneer u de providergegevens correct heeft ingevuld kunt u bellen met uw nieuwe provider.

Meer functies op de Polycom toestellen

De Polycom toestellen bieden in de webconfiguratie een aantal instellingen aan, maar er is nog veel meer mogelijk. Heeft u extra wensen zoals behoud van gekozen volumewijziging? Dan dient u een eigen provisioning server op te zetten. Het is een kwestie van een FTP server opzetten waar de telefoons de configuraties kunnen vinden. Dit kunt u bijvoorbeeld met FileZilla doen. Zorg ervoor het gemak voor dat alle toestellen op dezelfde firmwareversie zitten. Gebruik firmwareversies boven 4.0 om de meeste functionaliteiten uit de toestellen te halen. Hebben alle toestellen bijvoorbeeld versie 4.0.7? Download dan op de Polycom website het corresponderende firmwarebestand om de voorbeeldconfiguratiefiles te downloaden. Deze kunt u vinden op deze pagina. Documentatie van de configuratiefiles kunt u vinden op deze site.

Help! Dit gaat mij echt niet lukken!

Het aanpassen van de toestellen naar wens kan een hele klus zijn. Indien u hier hulp bij nodig heeft staan wij uiteraard klaar. Plaats de vraag in de community van de ICT afdeling, of neem vrijblijvend contact op wanneer het een groter project betreft.

Ik wil weg bij KPN ÉÉN, maar ik heb geen Polycom toestellen!

Ook bij andere KPN ÉÉN toestellen, zoals de IP telefoons van Panasonic, is het mogelijk om een andere provider te kiezen. Bent u ook ontevreden over KPN ÉÉN? Vraag dan naar de mogelijkheden. Wij helpen u graag met de overstap naar een ander goed, betrouwbaar en economisch verantwoorde aanbieder. Wij kunnen u met het gehele traject helpen. Van het opzeggen van KPN ÉÉN tot het volledig programmeren van de toestellen naar uw wens.

Geschreven door:

Prewien Gangadin